Victor Cillekens

Nadat mijn vader met zijn broers en bijna 3000 Roermondse mannen al op 30 december 1944 gedeporteerd werd naar Duitsland voor de "Arbeidseinsatz", werden de meeste overgebleven inwoners van Roermond, waaronder mijn moeder, begin januari 1945 in veewagons gedeporteerd naar het noorden van het land. Daar ben ik op 7 mei 1945 geboren in een klein dorpje in Friesland.

Op 6 mei 1945 werd de overgave van de Duitsers getekend en daarom hebben mijn ouders mij de naam Victor gegeven vanwege de victorie. Buiten mijn tijd als dienstplichtig soldaat die ik in 1964 – 1965 in Suriname heb doorgebracht en een sportstage Tae Kwon Do in Korea, heb ik altijd in Roermond gewoond en ben hier nog steeds gelukkig.

 

Als eerste generatiekind heb ik veel mee gekregen van wat er toen tijdens de oorlog gebeurd is en daarom is Vrijheid voor mij nog steeds het belangrijkste wat er is. Vrijheid betekent voor mij ook de verantwoordelijkheid nemen om die vrijheid te beschermen. Veiligheid vind ik zeker zo belangrijk, maar dat moet je wel samen organiseren en dat vereist solidariteit die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Dan mag je van anderen verwachten dat zij zich ook inspannen om samen een maatschappij op te bouwen waarin we veilig en met respect voor elkaar kunnen samenleven. Je moet kunnen zijn wie je wil zijn zonder dat je daarbij de vrijheid van een ander beperkt!

 

Vrijheid, verantwoordelijkheid, wederkerigheid en gelijkwaardigheid zijn daarom de lijn in mijn leven en die waarden vind ik terug in het Liberalisme. Dat is ook de reden dat ik al mijn hele leven VVD stem en ook actief ben voor deze partij, zowel lokaal, regionaal als ook landelijk.

 

Kennis en ervaring doe je op als je met je poten in de klei staat en dat doe ik graag. Zevenenveertig jaar als ondernemer, -en daarnaast ouder van twee kinderen en twee kleinkinderen, mantelzorger, sportinstructeur en therapeut. In de periode 2007 tot en met 2013 ben ik voorzitter geweest van de VVD afdeling Roermond en heb in die periode een groot landelijk netwerk opgebouwd. In het verleden en nog steeds ben ik bestuurslid van diverse verenigingen, stichtingen en wijk gebonden bewonersinitiatieven. Al deze activiteiten maken dat mijn vrije tijd schaars is. Vakantie zit er daarom maar zelden in en meestal maar enkele dagen omdat de agenda altijd vol is. Mijn vrouw zegt weleens; "Had je maar een baan, dan had je meer vrije tijd dan nu".

 

Als fractieondersteuner van de VVD Roermond zet ik graag mijn netwerk, kennis en ervaring in om vanuit de politiek het beste beleid voor Roermond te maken.