Ernest Oele

Ernest Oele, geboren 1952 in Tholen, opgegroeid in Amersfoort daarna via Eindhoven en Veldhoven in 1997 in Herten (Roermond) geland. Getrouwd, 2 zonen en een dochter die inmiddels op eigen benen staan en sinds kort een kleindochter.

In de studietijd in Eindhoven al actief geweest binnen de VVD, na een rustpauze in Roermond in 2002 opnieuw VVD-lid geworden en actief bij de gemeentepolitiek betrokken geraakt. Begonnen als burgerlid in de commissie financiën en wijkontwikkeling en sinds 2010 raadslid, eerst met de portefeuille financiën, vanaf 2014 met de portefeuille sociaal domein.

In het dagelijks leven al sinds 1984 werkzaam bij dezelfde organisatie in diverse financiële functies, eerst in Eindhoven en sinds 1992 in Düsseldorf.

 

Wat wil je bereiken in de politiek?

Voor de gemeente Roermond wil ik mij actief inzetten voor een gezond en slagvaardig politiek bestuur, waarbij ik mijn ervaring op het gebied van financiën en regelgeving inbreng, naast een sterke liberale en sociale overtuiging. 


Roermond is in meer dan een opzicht een bouwplaats. Er moet verder gebouwd worden aan verschillende uitbreidingsprojecten, belangrijke ontwikkelingen in en rond de Maasplassen, het bereikbaar houden en maken van Roermond, verbetering van de uitstraling van de binnenstad en versterking van de lokale economie. Maar mijn hart ligt bij de mensen in Roermond, vooral bij hen die een steuntje in de rug nodig hebben omdat zij op welk gebied ook, niet mee kunnen doen. Er valt nog veel werk te verzetten in het verbeteren van hun sociale omstandigheden. Sinds de start van de transities in het sociale domein in 2015 zijn hierin al veel stappen gezet, maar het werk is nog lang niet af.

Ook in deze raadsperiode stel ik mijn energie, kennis en ervaring dan ook graag weer ter beschikking, met als doel voor Roermond en haar inwoners het beste te bereiken. 

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Volgens mijn vrouw is mijn slechte eigenschap dat ik altijd de tijd vergeet en dat ook niet aan haar zeg.

Welke je goede eigenschappen zijn hoor je liever van anderen, maar van nature ben ik rustig en analytisch ingesteld en streef ik er bewust naar om via overleg de beste oplossingen te vinden voor de problemen die we in de gemeentepolitiek tegenkomen.

 

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Ik ben geen roeptoeter en stel me eerder bescheiden op. In de politiek zoek ik niet naar individuele problemen om die via een individuele aanpak op te lossen. Ik probeer liever bestaande processen te laten gebruiken en waar die falen het kwaad bij de bron aan te pakken. Een individueel probleem is immers vaak de oorzaak van een mankerend proces in de gemeentelijke organisatie. Als volksvertegenwoordiger help je de burgers, alle, het beste door te helpen de processen op orde te brengen en houden.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd er uit?

Veel van mijn vrije tijd gaat op in het lezen van stukken en achtergrondinformatie voor het raadswerk. Maar daarnaast lees ik graag en boek of een buitenlandse krant. En als het mogelijk is gaan mijn vrouw en ik even naar midden Frankijk om tot rust te komen en energie te tanken voor de weken daarna.