Sekisui breidt uit in Roermond

Bijgaand het persbericht van de Provincie Limburg met een quote van onze wethouder Raja Fick.

© Gemeente Roermond

Limburg verheugd met krachtige investering Sekisui S-Lec

 

Sekisui S-Lec heeft besloten haar vestigingen in Roermond en op het Chemelot Industrial Park in Geleen uit te breiden. Met een kennisintensieve investering van ca. 155 miljoen euro wordt het Japanse bedrijf verder verankerd in Limburg.

 

De investeringen kwamen mede tot stand door intensieve samenwerking tussen de betrokken gemeenten Sittard-Geleen en Roermond, LIOF en haar partner bij de Rijksoverheid het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Chemelot Industrial Park en de Provincie Limburg. Belangrijke mijlpaal in dit proces was het bezoek van de minister van Economische Zaken aan de viering van het 15-jarig bestaan van Sekisui S-Lec in Nederland op 14 juni 2017, waarbij tevens de vestiging van het European Research Center op de Brightlands Chemelot Campus bekend gemaakt werd.

 

Op dit moment rijdt al meer dan de helft van alle auto’s in Europa rond met een product dat Sekisui in Roermond heeft gemaakt. De grondstoffen voor deze producten worden op het Chemelot Industrial Park gemaakt, dat met het lanceren van haar nieuwe logo en huisstijl vandaag nog eens benadrukte dat ze wil uitgroeien tot de meest competitieve materialen- en chemiesite van Europa. In een gezamenlijk reactie geven wethouder Raja Fick (gemeente Roermond), wethouder Pieter Meekels (gemeente Sittard-Geleen) en gedeputeerde Twan Beurskens (Provincie Limburg) dan ook aan dat ze trots zijn op de uitbreiding, die uiting geeft aan het grote vertrouwen van de Japanse multinational in het Limburgse investeringsklimaat. Bovendien levert de investering een aanzienlijke bijdrage aan het automotive- en chemiecluster in de regio, dat hiermee verder versterkt wordt.

 

Een Quote van onze VVD wethouder Raja Fick:

“Wethouder Fick: “Wat ontzettend fijn om te horen dat Sekisui gaat uitbreiden in Roermond! De goede toegankelijkheid,  infrastructuur en de ideale logistieke plek die hier aanwezig zijn, blijken nog steeds belangrijke factoren voor de keuze van Sekisui voor Roermond. Op dit moment rijdt al meer dan de helft van alle auto’s in Europa rond met een product dat Sekisui in Roermond heeft gemaakt. Daar zijn wij enorm trots op en wij verwelkomen deze uitbreiding dan ook al te graag!”