Snel internet ook voor buitengebied Roermond.

Het eerste streven uit het verkiezingsprogramma van de VVD Roermond lijkt binnen te zijn. De VVD Roermond staat voor werkgelegenheid, een goed vestigingsklimaat en een goede (digitale) infrastructuur. Een goede en snelle internetverbinding is hiervoor een belangrijke voorwaarde. Ook in onze mooie buitengebieden. Wij zijn  blij dat onze wethouder en lijsttrekker Raja Fick, namens de gemeente Roermond, met elf partners in de regio Noord- en Midden-Limburg een overeenkomst heeft getekend voor de aanleg van snel internet in het buitengebied. Raja Fick: “Voor Roermond betekent dat de gebieden buiten de kernen Roermond, Swalmen en Herten binnenkort ook kunnen beschikken over een snelle internetverbinding. Het gaat hierbij om 1009 potentiele aansluitingen”,

 

Digitale samenleving

Gedeputeerde Hans Teunissen: “De provincie, gemeenten en belangenorganisaties vinden het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand

 

Raja Fick: “Behalve het stedelijk gebied kent Roermond ook een groot buitengebied. Wij willen de mensen in dit gebied een snelle internetverbinding bieden omdat juist in het buitengebied bepaalde voorzieningen ontbreken. Al onze inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving.”.

 

Glasvezel buitenaf

‘Glasvezel buitenaf’ legt grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio’s. EQT Infrastructure - de investeerder achter ‘Glasvezel buitenaf’ - draagt het grootste deel bij aan de investering die nodig is om de glasvezelnetwerken te bouwen. Daarnaast wordt ook bewoners gevraagd een financiële bijdrage te leveren. Dat gebeurt in de vorm van een vastrechtvergoeding, die naast het abonnement voor televisie, internet en/of telefonie in rekening wordt gebracht. ‘Glasvezel buitenaf’ is inmiddels actief in 7 provincies. Met 23 succesvolle glasvezelcampagnes hebben al meer dan 70.000 huishoudens en bedrijven toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk.

 

De twaalf partijen slaan de handen ineen om in de buitengebieden van zes Limburgse gemeenten glasvezel aan te leggen. De wethouders van Beesel, Bergen, Mook en Middelaar, Roerdalen, Roermond en Venlo hebben hiervoor een overeenkomst getekend met ‘Glasvezel buitenaf’, de Provincie Limburg, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en MKB Limburg.