Schriftelijke vragen over winstlimiet zorgverleners

Regelmatig lees, zie of hoor je dat in gemeenten de kosten voor bijvoorbeeld de jeugdzorg uit de hand lopen. Onlangs kwam daar nog een aspect bij: te hoge winsten en bestuurdersvergoedingen bij sommige van de jeugdzorg-instellingen.


De VVD is van mening dat jeugdzorg dringend nodig is en doelmatig en effectief moet worden uitgevoerd. Als daarbij geld voor deze zorg wordt misbruikt voor excessieve vergoedingen aan bestuurders of uitvoerenden, dan gaat dat uiteindelijk ten koste van de jeugdzorg en wordt die jeugdige die zorg nodig heeft letterlijk het “kind van de rekening”.


Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Reden waarom de VVD-fractie hierover samen met de andere coalitiepartijen vragen heeft gesteld aan het Roermondse College van B&W. Er zijn mogelijkheden paal en perk te stellen aan excessieve winsten en bestuurdersbeloningen. De VVD-fractie is benieuwd op welke manier Roermond en haar partners bij bijvoorbeeld aanbestedingsvoorwaarden en controles achteraf zorgdragen dat de gelden voor de jeugdzorg  en de WMO uitsluitend besteed worden aan het doel waarvoor deze bestemd zijn. 


De volledige set aan vragen vind je hier.