Unanieme steun voor VVD-motie extra Anjerperken Roermond

14 september 2023 - De gemeenteraad van Roermond heeft vandaag unaniem steun uitgesproken voor de VVD-motie om te onderzoeken of er een Witte Anjerperk aangelegd kan worden op het Zwartbroekplein. Dit is bedoeld als eerbetoon voor alle Roermondse veteranen.

De gemeenteraad sprak vandaag over de projectkaders van de reconstructie van de Singelring Fase 3. Onderdeel van dit project is het deelgebied Kapellerpoort/Zwartbroekplein. Graag zouden de Roermondse veteranen zien dat er op meerdere prominente plaatsen in de stad Witte Anjerperken worden aangelegd. Wat de VVD betreft, is het Zwartbroekplein in ieder geval alvast een geschikte locatie, met de aanwezigheid van het verzetsmonument en de grootschalige opwaardering van het gebied op korte termijn. De gemeenteraad was het hier hartgrondig mee eens.

Tegelijkertijd roept de motie ook op om andere locaties te onderzoeken, bijvoorbeeld het Munsterplein. Als Veteranenstad zou Roermond namelijk best wat meer aandacht aan Veteranen mogen schenken.