Coffeeshops weg uit de Binnenstad?!

13 september 2023 - De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in een zaak die tegen de gemeente was aangespannen door de eigenaar van de coffeeshops op de Venloseweg en de Zwartbroekstraat. Wat de VVD betreft, verdwijnen de coffeeshops zo snel mogelijk uit de binnenstad.


De rechtbank Limburg heeft in maart 2021, aldus de Raad van State nu, ten onrechte geoordeeld dat de burgemeester van Roermond de duur van exploitatievergunningen voor twee coffeeshops niet mocht beperken tot vijf jaar. De burgemeester mag deze exploitatievergunningen wèl tijdelijk verlenen om de openbare orde en het woon- en leefklimaat te beschermen. Dat betekent dat de coffeeshops Sky en Skunk in Roermond nu weer beschikken over een tijdelijke vergunning voor vijf jaar. Zij wilden een vergunning voor onbepaalde duur.


Wat deze uitspraak precies betekent voor het gehele Roermondse coffeeshopbeleid, wordt nu juridisch verder onderzocht. Maar vaststaat dat de vergunning voor de coffeeshops in de binnenstad in oktober 2024 aflopen. Een opsteker voor de omwonenden van deze coffeeshops!